Правителството назначи нови областни управители в девет области. Всички те са от квотите

...
Правителството назначи нови областни управители в девет области. Всички те са от квотите
Коментари Харесай

Назначени са деветима нови областни управители

Правителството назначи нови регионални управители в девет области. Всички те са от квотите на Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Това разгласи на брифинг представителят на Министерския съвет Лена Бориславова. Областите са Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През идващите дни и останалите области ще имат нови ръководители от квотите на другите две политически сили в обединението – " Продължаваме промяната "  и Има Такъв Народ.

Както към този момент беше обявено от премиера Кирил Петков, държавното управление ще отзове Пламен Георгиев като общоприет консул във Валенсия. Лена Бориславова акцентира, че неговото предопределение през 2019 година е било политическо. " То беше съпроводено с необятно публично неодобрение. Редно е политическите назначения да бъдат свеждани до най-малко. А вместо това България в интернационален и вътрешен проект да бъде представлявана от хора, които имат най-хубавите качества за съответната позиция. Затова беше препоръчана промяната на нашия представител във Валенсия ", сподели представителят на кабинета. Не се изключва и генерална актуализация на дипломатическите назначения на по-късен стадий, стана ясно от думите на представителя на държавното управление. Но към този момент въпросът не е съответно обсъждан.  В момента политическата квота, която би трябвало да се излъчи по закон, е превишена от предходните постоянни държавни управления, посочи Бориславова. 

Предстои среща България - Северна Македония. Към момента се почистват тематиките, които да бъдат коментирани. Всяко министерство ще може да предложи въпроси, които да бъдат повдигнати по време на срещата, с цел да бъде предпазен българският интерес на всички равнища.

Кабинетът гласоподава и увеличението на помощите в бранш " Туризъм " от 1.8 на 2.3 млн. евро в период до 30 юни 2022 година.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР